Derfor får du rare kombinasjoner når du setter sammen forskjellige ingredienser du har i kjøleskapet

Det er er når du bare kaster sammen noe og lager en slags “resterett”, at du får noen “interessante” kombinasjoner. 

Det er fordi du slår sammen forskjellige ingredienser til overs etter diverse måltider, uten å vite hvordan du skal tenke og gå frem. 

Og det har ikke noe med kreativitet å gjøre. 

Det har med hvordan retter er bygd opp. Og sånt legger du ikke merke til når du spiser mest etter oppskrifter. 

For så å si alle oppskrifter består av disse ingrediens-kategoriene: kjøtt/fisk, grønnsaker og karbohydrater (pasta, potet, ris osv). Så når du setter sammen ingrediensene bør det inneholde en av hver ingrediens-kategori.  

For du KAN komme med ganske kreative kombinasjoner, uten å vite helt sikkert på om ingrediensene passer sammen.

Jeg trodde f.eks at jeg fikk rare kombinasjoner fordi jeg blandet masse forskjellig sammen og hadde rare mengder av de ulike ingrediensene. 

Men, nei. 

Det som ofte gir rare kombinasjoner er når du kombinerer to eller flere ingredienser innenfor samme kategori som ikke passer med hverandre. F.eks kjøtt og fisk i samme rett. 

Resteretter blir ofte litt sære når du kaster sammen mange forskjellige ingredienser mot slutten av uka. Så hvorfor ikke bruke opp ingrediensene fordelt utover uka i stedet? Starte med å bruke en ingrediens hver dag, for eksempel. 


Forrige
Forrige

Derfor tør du ikke å ta sjansen på hva som blir godt sammen

Neste
Neste

Kreativitet er ikke problemet, fleksibilitet er.