Blir maten ensporet fordi du er redd for å prøve noe nytt?

Du trenger ikke å prøve helt nye oppskrifter - for hvordan vet du det vil falle i smak, sant? ⁣⁣

Slik får du mer variasjon samtidig som du går safe

Fortsett med å lage det du pleier å lage. ⁣⁣

Og for å få mer variasjon bør du starte med å gjøre ingrediens-BYTTER. Da BYTTER du to “like” ingredienser om hverandre. f.eks en grønnsak med en grønnsak, kjøtt med kjøtt. ⁣⁣

⁣Maten blir sjeldent dårlig om du bruker ingredienser du liker. ⁣

Det som kommer til å gjøre deg usikker, er når en stemme inni deg sier: ⁣⁣⁣


❌ Men blir dette godt da?⁣⁣⁣

❌ Er DET en ting? ⁣⁣⁣

⁣⁣❌ Blir det riktig å gjøre sånn? ⁣⁣⁣⁣⁣⁣

❌ Nei, det virka rart....⁣⁣⁣

⁣⁣⁣
Det er når den tvilen sniker seg inn rundt hjørnet, at du stopper deg selv. Det er sånn du går på autopilot og bruker de samme oppskriftene hele tiden. Du prøver å gå "safe" - men det er også sånn du går lei av maten. ⁣⁣⁣

Så når du er redd for å ødelegge maten, så vit dette: ⁣⁣

Å gjøre det som ikke står i oppskriftene er skummelt til å starte med. ⁣⁣

⁣⁣Og å BYTTE to “like” ingredienser virker litt for lett til å være sant. For det du egentlig gjør når du BYTTER er at du tar hensyn og opprettholder samme farge, konsistens eller egenskap i retten. Det spørs hva slags funksjon den ingrediensen hadde i den retten du tenker å lage. Og hvis du ikke vet hva den ingrediensen bidrar med i retten og hvorfor den er så viktig, så er det enkleste å BYTTE - for da trenger du ikke å være redd for å ødelegge maten siden du ikke gjør drastiske endringer med oppskriften.⁣⁣

⁣⁣Du kommer uansett aldri til å BYTTE noe du ikke tror vil passe. ⁣⁣

Men når BYTTER, får du nye vri på oppskriftene du lager og maten vil aldri bli den samme. ⁣⁣

Hvis du vil gå ekstra safe, kan du starte rolig med gjøre små BYTTER på deler av retten, så om du ikke liker det, så har du fortsatt den vanlige versjonen du er vant med å spise. 

Fortsatt redd for å ødelegge maten? 

Det er helt vanlig å føle trang til å følge oppskrifter, sånn var det for meg også. 

Men ingrediens-BYTTER og smaks-BYTTER er noe alle matfolk gjør - for hvordan ellers finnes det så mange forskjellige oppskrifter av samme rett? 

Mange oppskrifter er veldig like, bare markedsført forskjellig. Under ser du oppskrifter fra to forskjellige matbloggere. Bildene ser helt forskjellig ut, men det er virkelig bare de ingrediensene som er markert med gult som skiller de to rettene fra hverandre. 

Tilbehøret er forskjellig, men nokså lik. I stedet for å bruke 1 dl vann er det blitt BYTTET ut med juicen av en appelsin i stedet. Maisenna brukes for å tykne - slik at appelsinjuicen blir til en saus. Og nudler er BYTTET med ris. 

Her kunne du for all del lagd teriyaki kylling wrap med grønnsaker du har hjemme som synger på siste vers. Tadah! ny oppskrift. 

Forrige
Forrige

Hva skal du handle når du ikke vet hva du skal ha til middag? … og ikke har planlagt ukemeny?

Neste
Neste

Derfor tør du ikke å ta sjansen på hva som blir godt sammen