Derfor er det vanskelig å bestemme hva du skal ha til middag

For mange valg 

Spørsmålet “Hva skal vi ha til middag?” gir for mange valgmuligheter. 

Når vi skal velge en middag veier vi ofte for og imot for å velge den beste løsningen. 

“Det tar for langt tid…”

“Nei, vi mangler dette og dette …”

“Men det har vi nettopp spist”

Da får du så mange valg at du ikke vet hva du skal velge. 

Vi tror det er bra med flere valgalternativer, men ER det det? Det gir en følelse av kontroll og frihet, men vi blir slitne av å måtte ta valg hele tiden. Det er jo derfor vi gjør ting på autopilot for å spare energi.

Her bør du begrense valgene, men det betyr ikke at du skal spise det samme hele tiden. 

Gjør det lettere for deg å velge. 

Når jeg skal finne ut hva jeg skal ha til middag velger jeg alltid en HOVEDINGREDIENS f.eks kjøtt, fisk eller noe fra spis-opp esken. F.eks mandag - kjøtt, tirsdag - egg osv. Da har jeg et knagg å henge på og det blir lettere å finne ingredienser som jeg kan spise det med, f.eks pasta (hvis det er det jeg har lyst på og har det hjemme). 

Nå lager jeg mat uten oppskrift, men hvis du følger oppskrifter har du begrenset hvilke oppskrift du har å velge - noe som gjør det lettere for deg. Fra nå kan du komme på en rett fra hukommelsen eller søke på f.eks kjøtt med pasta og se hva du får opp. 

Deretter må du enten finne enkle oppskrifter eller forenkle oppskrifter. Jeg pleier å ta en oppskrift som ser enkelt ut - og de ingrediensene jeg ikke har BYTTER jeg ut med andre ingredienser jeg har hjemme som ligner.  

Her har jeg lagt merke til at: Jo latere du er, jo mer fleksibel er du til å BYTTE ingredienser du ikke har med det du har tilgjengelig - for å slippe å handle. 

Så bare vær lat. 

Forrige
Forrige

Freestyle matlaging. Hørt om det før?

Neste
Neste

Tenk at vi kaster masse mat fordi det ikke finnes oppskrift på akkurat det du har hjemme