ER DET virkelig enklere å følge oppskrifter? 

Hvis oppskrifter var en god løsning ville det ikke vært så vanskelig å bruke opp maten og få mer variasjon i maten. Det er jo derfor matkasser har blitt en “ting”?. 🤷‍♀️

Jeg har også tenkt å starte med matkasser, men hva skjer den dagen jeg slutter å abonnere? 


..

Til et visst punkt bør du frigjøre deg fra oppskrifter, og gå over til det som kalles for Freestyle matlaging. 

Det handler om at du blir mer fleksibel med hva du lager, ut i fra det du har tilgjengelig. 

Etterhvert blir matlaging ikke lenger som en jobb, men mer som en LEK. 

For når du følger oppskrifter kommer det med en rekke ulemper som gjør det enda vanskeligere for deg: 

  • Følger du nye oppskrifter får du mer variasjon, MEN så får du mange nye ingredienser du ikke vet hva du skal gjøre med. NÅR du freestyler kjøper du inn en og en ny ingrediens av gangen og varierer på hvordan du kombinerer ingrediensen med det du har hjemme. 

  • Følger du oppskrifter er det større sannsynlighet for at maten vil falle i smak MEN da blir du å lage det samme om og om igjen. NÅR du freestyler gjør du små vri med retten hver eneste gang, og da vet du også hva som funker og ikke funker til neste gang. 

  • Følger du oppskrifter vet du nøyaktig hva og hvor mye du skal handle, MEN hvis du ikke får med deg alle ingrediensene må du ta enda en tur til butikken. NÅR du freestyler handler du bare etter ingrediens-kategorier, så du har litt av “alt” og kan sette sammen middagen med det du har. 

  • Følger du oppskrifter får du brukt opp restematen, MEN du ender opp med å handle inn mer enn du får brukt opp. NÅR du freestyler tilbereder du ingrediensene separert og setter sammen akkurat det du skal ha, og resten kan du bruke i en ny rett dagen etter. 

  • Følger du oppskrifter får du smak i maten, MEN så må du måle hver minste ting, hvis ikke blir maten smakløs. NÅR du freestyler lærer du å lage forskjellige sauser, dressinger og marinader, for da kan du spise det med nesten hva som helst. 

  • Følger du oppskrifter blir du god til å lage den samme retten, MEN du skal ikke bli en mesterkokk du? NÅR du freestyler blir du mer kreativ med maten. Hverdagsmat. 

Vi TROR det er enklere med oppskrifter og ukemeny. MEN er det virkelig det? 

Oppskrifter er bra, men bare til en viss grad.

Forrige
Forrige

Før fulgte jeg oppskrifter slavisk, fordi jeg var redd for å ødelegge maten⁣

Neste
Neste

Freestyle matlaging. Hørt om det før?