Hei, kjøkkenrebell

Velkommen til MAT UTEN OPPSKRIFT 

Kort om meg

En kreativ rebell

Bachelor i ernæring 

Likte ikke å lage mat før

Jeg liker å bestemme selv 

Snakke med ekte og ærlig folk

Min motto: regler er til for å brytes

Elsker å kombinere forskjellig mattradisjoner

Folk tror jeg er løsningsorientert, men egentlig er jeg bare lat 

Hvorfor mat uten oppskrift? 

Jeg vil få flere til å se mulighetene i det som allerede er i skap, fryser og kjøleskap framfor å tråle nettet etter oppskrifter med ingrediensliste som krever enda en tur på butikken. 

Ideen bak Mat uten oppskrift⁣

Vi er forskjellige. Da kan ikke oppskrifter og ukemeny være løsningen for alle.⁣

Uansett, hvis oppskrifter var en god løsning ville vi ikke kastet så mye mat. Eller sagt på denne måten: Tenk at vi kaster så mye mat fordi vi er så avhengig av oppskrifter på akkurat det vi har hjemme?

Hvilken kjøkkentype er du?

Hvis du vil bruke opp restematen og ingredienser du har i kjøleskap, skuffer og skap må du bruke en løsning som fungerer for DEG.

Er du en planlegger, kjøkkenrebell eller en mellomting? 

Svar på 10 korte spørsmål og finn ut hva DU bør gjøre. 

Ta quizen

Folk skjønte ikke hvorfor jeg gjorde det vanskelig for meg selv. Hvorfor ikke bare følge oppskriften, liksom? Det som er. Det er fordeler og ulemper uansett hva du velger. Det spørs om du vil ta utfordringene nå eller senere.

 
Jeg studerte ernæring, jeg har mor som er flink på kjøkkenet, jeg elsker å spise og hadde massevis av tid til å stå på kjøkkenet - likevel fikk jeg ikke det til. Hva skal vi ha til middag var et problem. Hva skal jeg kjøpe, hva skal jeg lage? Hvordan skal jeg lage det? Hvordan få mer variasjon? Hva skal jeg gjøre når maten ikke smaker no? Jeg googlet enkle middager. så på youtube, var på pinterest, testet ferdiglagde ukemenyer og brukte apper hvor jeg kunne plotte inn ingredienser jeg hadde hjemme for å få forslag til hva jeg kunne lage.
 
Men ingenting funket. 
 
Jeg så at det lønnet seg å lære å lage mat uten oppskrift - for uansett om jeg fulgte oppskrifter og ble flinkere til å sette sammen ukemenyer klarte jeg ikke å bruke opp restematen og ingrediensene jeg hadde til overs fra oppskriftene jeg fulgte. Det ble som en evig ond sirkel hvor jeg måtte kjøpe mer for å bruke opp det jeg har - hvis ikke gikk det bare i søpla. 
 
I stedet for å bruke energi på å lære meg å sette sammen ukemeny brukte jeg heller energi på å lære meg å sette sammen mine egne retter. Det gjør at jeg kan lage middag på sparket uten å lete etter oppskrifter og handle flere ganger i uka. 
 
Helt ærlig så visste jeg ikke hvor jeg ville ende hen da jeg startet med å lage mine egne oppskrifter. Men jeg visste at oppskrifter ikke kunne være løsningen for ALLE fordi vi er forskjellige. På den søndagen satt jeg ved skrivebordet og skulle være flink - men jeg ble så frustrert over at jeg ikke fikk til å lage ukemenyen. Det var også den dagen som var starten på det hele - noe jeg ikke har angret et sekund på! 
 
Fra den dagen prøvde jeg å lære å lære det matbloggere kan. Hva er det de gjør? Hvordan kan de gi ut så mange kokebøker mens jeg ikke vet hva jeg skal ha til middag? Det ble mange ikke vellykkede middager på meg - men det var verdt det! For nå har jeg oppskriften på hvordan lage mat uten oppskrift og hverdagen har aldri vært enklere. 
 
Jeg gikk fra å handle 4 ganger i uka og kasta masse, til å handle 1-4 ganger i mnd og nå kaster så vidt. Det beste er at jeg kombinerer forskjellige ingredienser som gir nye smaker jeg ikke hadde tenkt over.
 
Tenkt om du også kunne smake på noe nytt selv om hverdagen er hektisk? - og du slipper å planlegge så innmari mye.