Book a call

OM MAI

 Hvis "hva skal vi ha til middag?" ikke har fungert etter så mange år. Da er det på tide å stille deg andre spørsmål.

Jeg har hatt utfordring med å få hverdagen til å gå rundt med mat og matlaging. Derfor deler jeg tema relatert til det å:

1️⃣ Komme på hva du skal lage til middag 👉 det evige spørsmålet

⁣⁣⁣2️⃣ Lage kreativ hverdagsmat

3️⃣ Piffe opp maten - så alt ikke smaker likt

⁣⁣4️⃣ Bruke opp restematen

5️⃣ Og hvordan jobbe effektivt på kjøkkenet.

Jeg har ikke alltid likt å stå på kjøkkenet, derfor har jeg lært meg strategier som har gjort hverdagen enklere.

Det samme vil jeg for deg.

Dette er min lærestil:

"Gi en mann en fisk, og han har mat for en dag. Lær en mann å fiske, og han har mat for resten av livet."

- Ukjent

 

Folk skjønte ikke hvorfor jeg gjorde det vanskelig for meg selv. Hvorfor ikke bare følge oppskriften, liksom? Det som er. Det er fordeler og ulemper uansett hva du velger. Det spørs om du vil ta utfordringene nå eller senere.
 
Jeg studerte ernæring, jeg har mor som er flink på kjøkkenet, jeg elsker å spise og hadde massevis av tid til å stå på kjøkkenet - likevel fikk jeg ikke det til. Hva skal vi ha til middag var et problem. Hva skal jeg kjøpe, hva skal jeg lage? Hvordan skal jeg lage det? Hvordan få mer variasjon? Hva skal jeg gjøre når maten ikke smaker no? Jeg googlet enkle middager. så på youtube, var på pinterest, testet ferdiglagde ukemenyer og brukte apper hvor jeg kunne plotte inn ingredienser jeg hadde hjemme for å få forslag til hva jeg kunne lage.
 
Men ingenting funket. 
 
Jeg så at det lønnet seg å lære å lage mat uten oppskrift - for uansett om jeg fulgte oppskrifter og ble flinkere til å sette sammen ukemenyer klarte jeg ikke å bruke opp restematen og ingrediensene jeg hadde til overs fra oppskriftene jeg fulgte. Det ble som en evig ond sirkel hvor jeg måtte kjøpe mer for å bruke opp det jeg har - hvis ikke gikk det bare i søpla. 
 
I stedet for å bruke energi på å lære med å sette sammen ukemeny brukte jeg heller energi på å lære meg å sette sammen mine egne retter. Det gjør at jeg kan lage middag på sparket uten å lete etter oppskrifter og handle flere ganger i uka. 
 
Helt ærlig så visste jeg ikke hvor jeg ville ende hen da jeg startet med å lage mine egne oppskrifter. Men jeg visste at oppskrifter ikke kunne være løsningen for ALLE fordi vi er forskjellige. På den søndagen satt jeg ved skrivebordet og skulle være flink - men jeg ble så frustrert over at jeg ikke fikk til å lage ukemenyen. Det var også den dagen som var starten på det hele - noe jeg ikke har angret et sekund på! 
 
Fra den dagen prøvde jeg å lære å lære det matbloggere kan. Hva er det de gjør? Hvordan kan de gi ut så mange kokebøker mens jeg ikke vet hva jeg skal ha til middag? Det ble mange ikke vellykkede middager på meg - men det var verdt det! For nå har jeg oppskriften på hvordan lage mat uten oppskrift og hverdagen har aldri vært enklere. 
 
Jeg gikk fra å handle 4 ganger i uka og kasta masse, til å handle 1-4 ganger i mnd og nå kaster så vidt. Det beste er at jeg kombinerer forskjellige ingredienser som gir nye smaker jeg ikke hadde tenkt over.
 
Tenkt om du også kunne smake på noe nytt selv om hverdagen er hektisk? - og du slipper å planlegge så innmari mye.
 
 

Hvem vil du ta råd fra?

En som elsker å lage mat og stå på kjøkkenet timesvis eller en som ikke liker å lage mat og vil få gjort det kjapt og effektivt - så du får mer tid til andre ting?

Jeg er den sistnevnte personen.

 

Jobb med Mai