Vet du hva du liker, sånn egentlig?

lage

Det er OVERRASKENDE mange som ikke vet⁣.

Når du er bevisst på hva du liker, kan du gjenskape det på kjøkkenet. For hvis du bare vet hvilke retter du liker blir du å lage det samme om og om igjen, og det er sånn du går lei. ⁣

Vi alle liker spesifikke retter, men hva er det du egentlig liker med de rettene? ⁣Vi har så lett for å si at vi liker italiensk mat osv - men hva legger vi i det sånn egentlig? ⁣Det vi forbinder italiensk med er pasta, men hva med pastaen? ⁣

Er det virkelig pastaen du liker? eller er det noe annet også? ⁣

Er det konsistensen på pastaen?⁣

eller fordi du liker at det er mye basilikum og parmesan.⁣

Liker du med eller uten pepper?⁣

Hvor tykk skal sausen være?⁣

Når du vet detaljene, blir det lettere å vite hvordan du skal lage maten. Da er spørsmålet ikke lenger om det du gjør er riktig eller feil - men hva du føler for. ⁣

For det er ofte ikke bare sånn at vi liker en spesifikk rett - men vi liker sammensetningen av retten. Så når du er bevisst på hva du liker, blir det lettere for deg å vite hvilke ingredienser som passer sammen. ⁣

Det er ikke lett å gå i detalj om du ikke er vant med å legge merke til sånt. Men jo mer bevisst du er, desto lettere blir det å lage maten.

 

Definer den perfekte oppskriften i stedet for å lete 

Ta utgangspunkt i hva DU liker og gjør små justeringer med oppskrifter for hver gang. Når du ikke har bygd deg en stor nok ideebank spiser du de samme retten om igjen og føler du må søke etter nye oppskrifter som passer. Det er tidskrevende og kjedelig, derfor bør du ta utgangspunkt i deg og søke innover. Finn ut hvorfor du synes maten er god, for det er ikke sånn at du liker en rett men sammensetningen av retten. Kan du detaljene om hva du liker har du et utgangspunkt å gå utifra når du skal lage middag.

 

Sett ord på det du liker 

En enkel måte å bli mer bevisst på hva du liker er å spørre deg selv disse to spørsmålene hver gang du spiser

Hva likte/ ikke likte jeg? 

Hvorfor? 

 

Hei, jeg heter Mai.

Før fulgte jeg oppskrifter slavisk

fordi jeg var redd for å ødelegge maten. Nå lager jeg mat på slump og kreativitet er ikke lenger et problem.

Alle spørsmål er velkomne. Kontakt meg her.