Variasjon i maten

Den vanlig måten å gjøre det på - er ikke effektiv. I stedet for å følge oppskrifter og variere hvilke oppskrifter du bruker bør du variere elementene i en oppskrift.

Kortsiktig er det digg å ha en oppskrift og ukemeny du bare kan følge, men det lønner seg ikke i lengden.

Hvorfor?

Å endre på maten du spiser og lager er en livsstilsendring. Da er målet å ha små fremgang, selv om hjernen vil få til alt på en gang. For hvis ikke vil du kjenne at du er skikkelig flink for en kort periode - også faller du av lasset og mister motivasjonen. 

For følger du nye oppskrifter kan det føles som om hverdagen ikke går rundt. Det krever mer planlegging, nye ingredienser du ikke vet hva du skal gjøre med og mer armer og bein på kjøkkenet fordi oppskriftene er helt nytt for deg. 

Istedet kan du variere 1-2 elementene i en rett:

Varier ingrediensene du bruker
Varier kombinasjonen av ingredienser
Varier tilberedningsmetode
Varier smak
Varier formen - altså hvordan du skjærer ingrediensene
Varier konsistens på ingrediensen og maten

Målet er å gjøre de små tingene du klarer å holde over lengre tid.

For å få variasjon i maten og se fremgang, trenger du en kombinasjon av noe nytt og noe gammelt: noe nytt du ikke har gjort på kjøkkenet - sammen med noe du allerede gjør på kjøkkenet. F.eks kan det være å bruke en gammel oppskrift og tilsette en annen krydder du ikke har brukt til den retten før.

Fortsett å lage de gamle rettene du lager - men varier på en av elementene i retten. I stedet for å huske på den listen over kan du tenkte på ordet BYTTE. 

Bytt ingrediensen

Bytt krydderet 

Bytt stekepanna - stek det i ovnen i stedet 

Bytt det du klarer å komme på. 

Det er ikke viktig hva du bytter, men AT du bytter - hvis ikke blir maten ensformig. 

Det var sånn jeg startet og det er fortsatt sånn jeg varierer maten den dagen i dag. 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.