Ulike måter å planlegge på

lage

Selv om du liker å planlegge betyr ikke at ukemeny er noe for deg, fordi det finnes ulike måter å planlegge på.


Jeg planlegger for å spare tid, penger og bare gjøre livet ENKLERE og jeg likevel kan spise god mat. Så jeg tror punktene under vil hjelpe. 

Ukemeny 

Det er flere som tenker: “Jeg burde planlegge ukemeny..” Nei, du gjør det som passer for deg. Du MÅ ikke planlegge ukemeny. For hva hjelper det om du planlegger men ikke følger planen og planen bare blir skyvet på ? Eller om du tenker å gjøre det, men det aldri skjer. 

Finn ut en måte å planlegge som passer for DEG. Les mer her. 

Hvis du ikke vil planlegge ukemeny akkurat nå, så er det greit. Det er flere måter å spare tid og gjøre det lettere å få maten på bordet. Les punktene under. 

Fryse ingredienser klar for bruk. 

Før likte jeg å fryse middager klare, f.eks pizzasnurrer, men vi endte opp med å spise det til nesten alle måltider i stedet for å lage middag og lunsj. Da jobbet vi imot vår hensikt om å spise variert og spare tid. Så i stedet for å fryse ferdig middag fryser vi ferdig marinerte kyllingfilet, kjøtt fordelt i porsjoner, og ferdig oppkuttet grønnsaker osv. Det sparer utrolig masse tid å lage litt ekstra av samme tingen når du først lager. Så neste gang du lager mat trenger du f.eks ikke å ordne kjøtt, koke pasta og kutte grønnsaker, for da trenger du bare å gjøre to av tingene. 

Ha ferdig oppkuttet grønnsaker i kjøleskapet

Det blitt som når du skal lage salat hjemme helt fra bunnen kontra å kjøpe salat fra salatdisken. Det er mye lettere å plukke det du vil ha enn å drive å hente frem ingrediensene hver gang og skjære før du får spist. Har du ferdig oppkuttet grønnsaker spiser du ikke bare mer grønnsaker, men maten ser mye mer fristende ut med forskjellige ingredienser og forskjellige farger. 

Prioritere hva du skal bruke opp først

Hvis du tar en titt i kjøleskapet, enten kaster det som er dårlig eller bare rydder litt der vil du få bedre oversikt over hva du har og hva som bør prioriteres å bruke opp. Bruker du mer, kaster du mindre og da handler du også færre ganger. 

Det finnes sikkert mange andre bra tips også, men det viktigste er å velge deg en ting du vil teste ut for en periode. Og hvis du ser effekten av det er neste målet å FORTSETTE. Å gjøre det helt til det blir en vane. 

 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.

Hei, jeg heter Mai.

Før fulgte jeg oppskrifter slavisk

fordi jeg var redd for å ødelegge maten. Nå lager jeg mat på slump og kreativitet er ikke lenger et problem.

Alle spørsmål er velkomne. Kontakt meg her.