Ork å lage hjemmelaget marinade? Da gjør du det feil.

lage
Hvis du ikke orker voldsomme marinadeoppskrifter - så er vi to. Jeg brukte bare soyasaus til maten i kjeempelang tid, fordi marinade virka så kompliserte. Men så fant jeg ut at alle marinader hadde én ting til felles. Det var da marinade ble enkelt og gøy!
 

Lær deg grunnoppskriften

Hvorfor lære deg å lage forskjellige marinader til hver rett, når du kan lære deg en grunnoppskrift? Det er 3 ting du trenger for å lage en marinade, resten er bare dill dall du egentlig ikke trenger. Det er derfor marinade føles som en jobb, for først må du vite hva de tingene er, handle inn, bruke det riktig osv osv.
 
Gjør det enkelt. Alt du trenger finner du i Marinadeguiden.
 

Mer smak i maten 

Å lage en marinade handler ikke bare om å marinere kjøtt som kokkene gjør det. Men du venner deg til å bruke ingredienser som gir smak i maten. Det er viktig for å for å lage god mat og kunne bruke det du har hjemme. 
 

Variert mat

I stedet for å lære deg å lage mange forskjellige oppskriften, kan du heller lære deg å lage forskjellige marinader. Det gjør at du kan marinade f.eks kyllingfilet og bruke det i mange forskjellige retter, f.eks salat, pasta, wrap osv. Wips har du mange forskjellige middager.

 

Sparer tid 

Når du kan lage marinade kan du fryse det sammen med kyllingfilet i fryseren. Del det opp i passe porsjoner eller middager, så har du 4 måltider klart i fryseren. Hvor digg er ikke det?
 
Lage forskjellige marinader og plutselig har du 4 helt forskjellige retter klare når du har det mest travelt. Du sparer masse tid!
 
 

Hjemmelaget er best

Å lage din egen hjemmelaget marinade og la kjøttet trekke til seg smaken er noe helt annet enn hva du får kjøpt i butikken. Det smaker mye bedre. Og rimeligere. Og raskere.
 
 

Du bestemmer

Om du ikke liker den syrlig smaken, kan du lage din egen. Tåler ikke hvitløk? Da kan du fint lage uten. Lag det som du vil ha akkurat den dagen.
 
 

Se hvordan du lager en marinade

Gå til livesendingen på Facebook her. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.

Hva vil du lese mer om? 

Smak

Restemat

Variasjon