Lei av brokkoli og blomkål? Prøv disse

kreativitet

Det blir fort de samme grønnsakene du kjøper hver gang. Brokkoli, blomkål og gulrot. Selv om det er stort utvalgt på butikken så har det blitt en vane å kjøpe de samme tingene, også fordi du ikke vet hva de andre grønnsakene kan brukes til. 

Her er noen eksempler på grønnsaker du kan prøve og forslag til hva du kan gjøre med grønnsakene. 

 

Bambus - i wok 

Bønnespirer - som fyll i maten, f.eks stekt ris 

 

Vannkastanjer - i wok eller suppe 

Sukkererter - i salat eller som fyll til maten 

Aspargesbønner - til f.eks pasta eller nudler 

Rødkål - i nudler, pasta, salat eller som fyll i sommerruller 

Bok Choy - i nuddelsuppe eller wok 

Spisskål, sommerkål, hodekål - i gryteretter eller som kålsalat

Squash - i salat eller suppe/gryte 

Minimais - i wok eller stekt nudler 

Aubergine - i gryteretter eller som siderett 

Sjampinjong - på pizza, til stekt ris, i gryteretter eller suppe 

Grønnkål - i suppe, som salat eller som stekt grønnkål til maten 

Reddik - i salat eller på brødskiven 

Brokkolispirer - som topping til det meste 

 

 

 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.