Kjøkkenutstyr

enkel hverdag

Du trenger ikke fancy greier for å lage god mat. Flere ting gir bare mer oppvask. 

Her er det jeg har 

1 Wokpanne

Jeg liker best wokpanne fra Fiskars. Ting setter seg ikke fast, høye kanter så det ikke blir så mye søl. Kan brukes til å steke og koke i ett. Jeg gjør hvertfall det - og jeg digger de. Men nå har jeg wokpanne fra Onyx. 

 

2 Kjeler 

Jeg har en fra ikea. En fra kitchen. 

 

Mandolin 

Jeg bruker mandolinen til å skjære grønnsaker som løk, gulrot, agurk, kål osv. Det går mye kjappere enn å skjære for hånd.

 

Riskoker 

Hvis du spiser mye ris er disse praktiske, for de koker av seg selv. Du setter i ris, vann og setter på nedtelling - så sier den ifra når risen er klar. Setter seg aldri fast i bunnen! Jeg vet ikke hvor våres er fra, men de kan bestilles eller kjøpes på asiatiske butikker. 

 

Rasp 

Vi har en liten rasp som kun brukes til å raspe ost. Elsker ost! 

 

Desilitermål 

Jeg pleier ikke å bruke desilitermåleren siden jeg lager mat på slump, men veldig kjekk å ha i noen tilfeller. 

 

MANGE Oppbevaringsbokser 

Boksene fra Ikea bruker jeg til oppbevaring av mat i kjøleskap, fryser, men også som matboks, ildfast form og servise. Digger de! 

Ellers er det bare kjøkkenutstyr fra ikea: øse, klype osv. 

Duppe-dingser jeg kvittet meg med 

airfryer, spirulizer, kjøkkenmaskin, håndmikser, vaffeljern, morter osv. Det var ikke vits å ha de når jeg brukte de så sjeldent. Da sparte jeg plass og masse rot. For ting som bare blir brukt til en rett og ikke til dagen etter er gjerne det som blir utsatt med å vaske - og da blir det liggende å ta plass på kjøkkenbenken og plage deg i flere dager. 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.