Hvorfor "hva skal vi ha til middag?" er et dårlig spørsmål

kreativitet

Er du bevisst på hva setningen "hva skal vi ha til middag?" gjør med deg? 

Spørsmålet gir for mange valgmuligheter

  • Det er for vagt at du har så mange valg å velge mellom at det blir vanskelig å velge. Du blir handlingslammet. 
  • Vi tror det er bra med flere valgalternativer, men ER det det? Det gir en følelse av kontroll og frihet, men vi blir slitne av å måtte ta valg hele tiden. Det er derfor vi mennesker gjør ting på autopilot for å spare energi - det krever ikke noe av oss. 
  • Etter en arbeidsdag er du sliten, det siste du vil gjøre er å måtte velge en middag blant x antall oppskrifter ute på nettet. Og hvis du tenker det blir lettere å dra til butikken for å se om du finner noe der - så tenk deg om. Det er der du må ta alle valgene. 

 

Mange valg = vanskeligere å velge 

  • Har du lagt merke til at menyene som er ute på resturant har færre valgmuligheter nå? Før var det en hel haug, jo flere desto bedre. Sånn er det ikke lenger. 
  • Samme gjelder betalingsmuligheter på nett. ALT som har med valg er blitt forenklet så det skal gå fortere å ta en avgjørelse. 

 

Begrens valgene 

  • Det er lettere å ta utgangspunkt i det du har, for da er det færre ting å velge mellom. 
  • Hvis du også har en spis-opp eske som jeg har, blir det enda færre valg å velge mellom. Valgene er allerede tatt for deg. Eneste du trenger er å finne andre ingredienser du skal spise det med. Da tar jeg en titt i tørrvareskapet, det er som regel noe der. 

 

Start alltid med en hovedingrediens 

  • Det blir som et knagg å henge på. Det er som å henge fra deg jakka når du kommer hjem. Når du vet hvor du skal jakka skal henges blir den ikke slengt utover
  • Det er lettere å velge mellom kjøtt eller fisk til middag enn å svare på det evige spørsmålet “hva skal vi ha til middag?”. Gjør det enkelt for deg å velge. 



Fordelene med å starte med en hovedingrediens 

  • Du kan ha temadager. f.eks kjøtt på mandag, fisk tirsdag osv. Da går planlegging fort. 
  • Når du planlegger overfladisk får du også mer fleksibilitet. Hvis planen du har satt opp ikke passer, kan du bare bytte på dagene eller bytte på hvilke retter du lager. F.eks fiskemiddag. Er det varmt kan du grille, regner det og blir litt kjølig kan du lage fiskesuppe. 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.