Hvordan planlegge maten for neste uke OG ta hensyn til det som skal brukes opp

enkel hverdag

Jeg anbefaler alle å planlegge, men det varierer hvor detaljert vi trenger å planlegge. For det er ingen vits å hoppe i det og lage en detaljert ukemeny som blir skyvet på. 

Jeg har sluttet å planlegge ukemeny fordi jeg så det var lettere å lære meg å sette sammen mine egne retter selv.

Men det betyr ikke at du ikke skal planlegge - for det må du. Du kan planlegge mer overfladisk så du har mer frihet på kjøkkenet. 

Sånn ser en vanlig ukemeny ut: Hver dag har en spesifikk rett med en oppskrift. 

Hvordan min ukemeny ser ut: Hver dag har en hovedingrediens.

F.eks

Mandag: kjøttdeig

Tirsdag, fisk

Onsdag: pasta osv osv. 

Siden restemat og mat som bør brukes opp er det som sparer meg for tid og penger, baserer jeg uka på de tingene. 

Stegene for å planlegge maten for uka: 

1. Sjekk hva som bør spises opp i kjøleskap og annet brødvarer og skriv ned ingrediensene på et ark.

2. Sett tall på hver ingrediens etter hvor mange dager det holder seg. Hvis du f.eks er usikker om det varer i 3 eller 4 dager, så skriver du 3. Rund alltid ned. 

3. Lag 7 sirkler, eller hent 7 ark/post it lapper 

4. Bestem hva hovedingrediensene i de dagene er. F.eks Fisk, kjøtt, pasta osv. 

5. Deretter plasserer du restematen og det som skal spises opp (det du har skrevet ned med et tall) på en av sirklene/lappene - der du synes det passer best. 

Les mer: Hvordan sette sammen en rett 

6. Tallene på de lappene er det som bestemmer hvilke retter du skal spise i starten av uka, og hva du kan vente med. 

På denne måten får du prioritert maten og en viss anelse om hva du kan lage neste uke. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.