Hvordan bruke mer og kaste mindre
Jeg tenker på det som en vekt. Målet bør være å få en balanse mellom det du kjøper inn og det du bruker. HVORFOR?
Problemet er ikke at du kjøper masse, men om du ikke får brukt det du kjøper = matsvinn. For du kan kjøpe masse og spise masse.
Men det som AVGJØR hvor mye du kaster er
- Om du har en viss anelse over hva du har i kjøleskapet, hvis ikke er det ekstremt dårlig kombo å handle på tom mage for da kjøper du masse av ting du allerede har
- Om du har vært ærlig med deg selv når du handler. Kommer du virkelig til å spise salaten eller den sunne tingen du kjøper?
- Om du har oversikt og god vane med å sjekke kjøleskapet. Hvis du ikke minner deg selv på hva du har så blir det glemt. GARANTERT
- Om du tar deg tiden til å fryse mat du ikke får brukt opp.
- Om du har kjøpt masse nye ingredienser eller ikke. Hvis du kjøper masse nytt på en gang, blir det også vanskeligere å bruke opp maten du har kjøpt for den uka.