Hvordan bruke det du har hjemme

kreativitet

Kan du sette sammen egen retter blir det så mye enklere å få maten på bordet. Det blir nye kreative retter og du får brukt opp det du har før du kjøper inn nytt. Da gjør det ingenting om du ikke har rukket å handle. Win Win Win! 

 

Fyll tallerkenen

Se for deg en tallerken. Bestem hva du vil ha oppi der og omtrent hvor mye du vil ha av hver ting. Det er viktig du har ingredienser hjemme som du liker - da blir det også lettere å bruke det opp. Lag deg en standard handleliste så du alltid har de viktigste ingrediensene hjemme.

Det gjør ingenting om du ikke helt vet hva du skal lage. Du bestemmer underveis. Når du ser for deg tallerkenen kan du "se" om ingrediensene passer sammen og om det har det du trenger. Det er bare for å gjøre deg noen tanker. 
 
 
 

Bestem hovedingrediensen 

Hvorfor? For da har du et knagg å henge på. Det begrenser alternativene du har å velge mellom - som gjør det lettere for deg å bestemme deg. En hovedingrediens kan være fisk, kjøtt, reker, pasta osv. Bare ved å bestemme hovedingrediensen har du allerede kommet mye lenger enn å gruble på "hva skal vi ha til middag?". 

 
 

Neste steg: Velg ingredienser som passer til

Her lønner det seg å variere hvordan du kombinerer maten, hvis ikke blir det ensformig. Hvis du alltid spiser fisk med potetmos bør du vurdere å velge å spise fisken med noe annet.
 
 
 
 
Eksempel
F.eks kan du velge tilbehør som pasta, rømme og salat til fisken.
 
Hvordan retten blir seende ut avhengig av hva du velger å gjøre med ingrediensene du valgte ut.
 
F.eks kunne det vært
  • pastasalat med fisk
  • spaghetti med fiskefilet og rømmedressing
  • Fiskesuppe med pasta og rømmetopping
 
Men si du ikke er helt fornøyd. Bare pasta med fisk er kjedelig. Da kan du gjenta steg 2 til du blir fornøyd. Kanskje du nå skal legge til paprika og mais f.eks.
 
 

Hvorfor jeg setter sammen mine egne retter

 
Jeg mener det du har lyst på og føler for å spise akkurat den dagen bør avgjøre hva du skal lage til middag. Hvis det er for varmt for fiskesuppe, så kanskje du skal lage noe annet? Selv om du allerede har bestemt at det skal være en fiskemiddag, så kan det bli til en annen rett med fisk. Hvis du har gått tom for pasta og har glemt å kjøpe kan du f.eks lage fisk med potetmos eller salat med fisk i stedet.
 
Velg ingredienser ut i fra hva du har lyst på og kombiner det du tenker passer sammen.
 
 
 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.