Hva du bør gjøre for å spise variert

 

Å spise mer variert betyr ikke bare å velge en ny oppskrift. Velger du oppskrifter fra forskjellige matbloggere og type mat (asiatisk, indisk osv) så vil du ende opp med masse ingredienser du aldri får brukt opp. Det er fordi alle har sine favoritter - og skal du kjøpe inn alt blir det fort fullt. Tenk at oppskriftene er til å for å veilede deg. De ingrediensene du aldri har hørt om før som du føler du må kjøp til akkurat den ene oppskriften - MÅ du virkelig det?

Å ha variasjon i maten er tre-delt. Det spørs hva du handler inn, hva du bruker av ingrediensene og hvordan du bruker de.

 

Hva du handler inn

Hvis du handler inn det samme hver gang er det fordi du går på autopilot. Du kjøper det du er vant til og tenker det er det enkleste for da vet du hva du skal gjøre med ingrediensene. Det er kanskje lettere, men det er kjedelig i lengden. Du går lei av maten og tenker du må prøve ut nye oppskrifter for å variere litt. Du bør heller introdusere nye ingredienser, start med en ny ingrediens du skal eksperimentere med og prøv å bruk ingrediensen på flest mulig måter. Se om det er noe du vil fortsette å kjøpe fremover.

 

Hva du bruker av ingrediensene

Selv om du kjøper inn det du føler for og passer på å kjøpe inn noe nytt er det ikke alltid du bruker de varene utover uka. Når det er hektisk går du tilbake til den gamle vanen med å bruke de kjente ingrediensene og lager de gamle rettene som du kan utenat. Fordi det er det som går fort. Derfor bør du ta utgangspunkt i disse oppskriften og ta de ett hakk videre. Tilsett noe nytt i retten, f.eks krydder eller skjær grønnsaken på en annen måte. Gjør det som er enklest for deg der og da. Har du den vanen å alltid gjøre noe nytt og annerledes med maten SELV OM du har dårlig tid så vil du merke maten blir mer og mer variert uten at du trenger å legge så mye energi i det.

 

Hvordan du bruker ingrediensene

Selv om du kjøper inn forskjellige produkter og varer og de er skikkelige gode til å begynne med, så vil du gå lei fordi du du spiser pølse som en pølse. Du spiser maten som det er markedsført som. Pølse er ikke bare til å koke og spises hele. Du kan f.eks skjære pølsen og har det i en annen rett. Du bør utfordre deg selv til å gjøre noe nytt med ingrediensene du er vant med å bruke fra før. Hva annet kan du gjøre med ingrediensene og som du gidder å gjøre over tid?

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.