For å lage mat andre liker må du først klare å lage mat du liker

Start med deg først

Det er ikke lett, fordi du gjerne vil lage mat de andre liker. Helst at alle liker maten. Men når du har så mye fokus på hva andre liker prøver du bare nye oppskrifter, men så føles det ut som pølse, pizza og taco er de eneste rettene som slår an. Allerede nå har du gått glipp av noe viktig. Du har utelukka retter fordi det ikke ble så populært hjemme. For desto flere retter du utelukker - utelukker du også mange ingredienser du kunne brukt i matlagingen. Du blir stressa for at de bare spiser det samme hele tiden, ikke sant? Da bør du introdusere en og en matvare - spesielt for de ekstra skeptiske. Helt nye oppskrifter kan bli too much både for barn og voksne. 

Og forresten, vet du hvorfor de ikke likte de rettene du lagde? Hva var grunnen? Hvorfor var det sånn at de ikke likte det?

Klarer ikke å svare, sant? 

Det er fordi du ikke er bevisst. 

Hvis du ikke er bevisst på hva du likte og ikke likte med maten - vil du heller ikke være bevisst på hvorfor andre ikke likte maten du lagde. Når du ikke er bevisst blir det vanskelig å gjøre tilpasninger. Det er derfor du prøver å finne løsning med å finne nye oppskrifter. Men det du bør gjøre er å starte å være bevisst på hvorfor DU liker maten. Denne bevisstheten er gull, fordi du lærer andre å kjenne etter hva de liker også. Det er da de klarer å sette ord på det og det blir lettere for deg å lage mat som treffer dem. 

God mat handler om smakspreferanse. Det er derfor du kan like noe som de andre ikke synes noe av og omvendt. 

Jeg vet det kan virke som det vil ta langt tid, men jeg kan love at bevissthet rundt mat har både gjort meg til en bedre kokk (selv om jeg ikke var interessert i matlaging) men det å være tilfredstilt til middag gjør at jeg ikke får lyst til å småspise lenger utpå kvelden. Det blir mett men også fordi jeg har fått det jeg har lyst på. Kanskje det bare er meg? men når jeg er lat og ikke ordner meg en ordentlig middag så går jeg rundt og knasker på andre ting selv om jeg er mett (enda jeg ikke er en som spiser godteri eller potetgull til vanlig). 

Still deg disse spørsmålene hver gang du spiser (uansett hva det er) 

Likte jeg maten/Likte jeg ikke maten? 

Hva likte jeg? 

Hvorfor likte jeg det? 

Det kan være lett å glemme det til neste gang du spiser om du aldri har vært bevisst på det. Jeg hadde hvertfall glemt det, haha! Så det du heller kan gjøre er å tenke på retter du liker. Se de for deg. Da kan du se et mønster på ting du liker.

 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.