Fiskesuppe med karri

mat

Historien bak retten 

Jeg ville ha kremet fiskesuppe, så jeg søkte på det på nettet. Jeg hadde ikke fløte, derfor brukte jeg hvetemel og melk. Men jeg hadde heller ingen av de grønnsakene utenom gulrot og tenkte det ville være litt stusselig med så lite fyll i suppa og bare rødfarge fra gulroten. Derfor bestemte jeg meg for å ha i karripulver for å få litt mer farge. Men det var fortsatt stusselig med så lite fyll, og det eneste jeg hadde var spinat. Jeg visste spinatsuppe var en ting, men jeg hadde ikke stavmikser til det.

Hos mamma pleide vi å spise (ikke kremet) spinatsuppe med hele blader  - noe jeg synes var og er dødskjedelig både pga smak men også konsistens, så jeg var skeptisk til om jeg ville like hele spinatblader i fiskesuppen. Så jeg søkte videre og det nærmeste jeg kom spinatsuppe med hele blader var oppskrifter og bilder på kremet spinatstuing. Hvis noen har prøvd hele spinatblader med noe kremet så kan ikke det være så dårlig, tenkte jeg. Så jeg ga det en sjanse og det ble supergodt! Bare tilsett spinat rett før suppen er ferdig så er dette en superenkel måte å bruke opp spinaten på.  

 

Ingredienser 

 • Laks 
 • Spinat 
 • Gulrot 
 • Karripulver 
 • Hvetemel + melk (1ss hvetemel per 1 dl melk). Spørs hvor mye suppe du skal ha. 
 • Vårløk 
 • Dill

Fremgangsmåte 

 1. Tilsett smør eller olje i panna 
 2. Tilsett karripulver og gjerne tørket urter og "stek" på lav varme til det lukter skikkelig karri-lukt på kjøkkenet
 3. Tilsett hvetemel og rør --> tilsett melken litt og litt og rør ut (1ss hvetemel per 1 dl melk) 
 4. Ha i fisk og grønnsaker. Rekkefølgen baseres på hva som tar lengst tid å bli ferdig. 

Her finner du min Suppeguide, så du kan sette sammen dine egne supper. 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.

Hei, jeg heter Mai.

Før fulgte jeg oppskrifter slavisk

fordi jeg var redd for å ødelegge maten. Nå lager jeg mat på slump og kreativitet er ikke lenger et problem.

Alle spørsmål er velkomne. Kontakt meg her.