5 steg til en stressfri middag

det evige spørsmålet

Det er enkelt å få maten på bordet når du har en strategi så du kommer på hva du skal lage og hvordan bruke det du har hjemme. Kan du strategien slipper du å klø deg selv på hodet og handle flere ganger i uka. 

Vi er forskjellige og har forskjellige preferanser, men stegene for å få til en stressfri middag er den samme. 
 

Du må vite hva målet ditt er på kjøkkenet

Fokus, fokus, fokus. Hvis du skal bli god på noe, kan du ikke gjøre alt. Jo snevrere fokus du har, desto bedre resultat får du på det du konsentrer deg om. Jeg har kun fokus på hverdagsmiddag og ikke baking, smoothie og grillmat f.eks. Det er da du får tid til å ta maten ett hakk videre og du slipper å kjøpe inn masse ingredienser og utstyr du egentlig aldri bruker.
 

Bygg grunnmuren

Du må vite hva du liker. Det er bare da du vet hva du skal fylle kjøkkenet med og hvordan du lager mat tilpasset deg. 
 
Ta en oppskrift du synes virker enkel og tilpass den til deg så du vil like det. Kanskje er det å bytte ingredienser eller hvordan du lager retten. Vi har så lett for å lete etter svar utenifra, men glemmer å lete innover. Jeg er også skyldig her, men livet har vært så mye enklere  etter jeg ble bevisst på HVA JEG LIKER. For det er så lett å være opphengt i hva som er riktig og feil i matlaging, spesielt når du ikke føler du ikke er så god på kjøkkenet. 
 
Du trenger bare å vite hvordan du skjærer, koker, steker og putte ting i ovnen - så er du good to go. Det er virkelig bare de praktiske tingene som trengs til god hverdagsmat. (resten kan jeg hjelpe deg med)
 
 

Du må få flyt på kjøkkenet så det frister å lage mat 

Dette innebære alt fra du tenker «hva skal vi ha til middag?» Til maten står på bordet og oppvasken er tatt. Finn ut hvor det er du bruker unødvendig tid og energi og finn en løsning til det. Dette er ting som ofte gjør deg demotivert til å lage middag - noe som gjør at det ikke frister å lage mat selv om du elsker å spise god mat. For meg er det oppvask, fulle kjøkkenbenker og at jeg er grisesulten og tom for energi. 
 

Du må vite hva du skal tilsette for å få smak 

Maten kan se greit ut, men så smaker det liksom ikke noe. Sånn trenger det ikke å være. Det kan virke mye å sette seg inn i nye smaker og ingredienser, men det er enklere enn du tror. Du må bare vite hvordan du skal gjøre det. 
 
Finn ut hvilke smaker du liker. 
Finn ut hvilke ingredienser som passer deg og hvordan du bruker de (Jeg kan hjelpe deg).


Du må vite hva du skal gjøre med mat du har hjemme

Har du mat til over kan du gjenbruke ingrediensene på nye måter. Når maten er ferdiglagd og klar for bruk sparer du masse tid hvis du bruker det til å lage en ny rett - men det er ikke alltid lett. Jeg vet! Jeg husker jeg leste artikler på google hvor folk sa: "Når du kombinerer nye ingredienser får du nye smaker du eller aldri ville smakt". jeg skjønte hva som stod, men for meg virka det fjern på den tiden - for hvordan kunne jeg liksom bare kombinere nye ingredienser og vite at det blir godt sammen? 
 

Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.