3 tips for å bruke opp restematen

kreativitet

Skal du bli god på restemat - må du lære deg å bruke opp maten du har hjemme. For strategien for å bruke opp maten du har hjemme er lik for restemat også. Restemat er mat. Bare littegrann annerledes. Jeg skal dele lille forskjellen som gjorde at jeg gikk fra å handle 4 ganger i uka til 4 ganger i MÅNEDEN. Klar? 


Les mer: 7 grunner hvorfor du ikke får brukt opp restematen - og hva du kan gjøre 

 

Bruk opp maten før du handler inn nytt

Å bruke opp restematen er nesten det samme som å bruke opp maten du har i kjøleskapet. Bare at det er vanskeligere å bruke det opp fordi det er mange ingredienser blandet i en og samme rett. Skal jeg være ærlig så er dette min største utfordring. Men når du utsetter handleturen og likevel får til å lage en middag - det er da du får trent deg på å bruke det du har. Og for hver gang du gjør det blir det lettere og lettere. Tilslutt blir det gøy! Bare vent å se. 

Les mer: 3 tips for å handle færre ganger i uka. 

 

La restematen være synlig og lett tilgjengelig i kjøleskapet 

Legg det ligge et sted hvor du vet du kommer til å se når du åpner kjøleskapet, da blir det lettere å huske å bruke det. Det er samme prinsippet som med godteri og snacks: ligger det fremme er det lett for å snackse på det. 

 

Bruk restematen som en ny ingrediens i maten

Du kan alltid søke på google, men i stedet for å pugge alle ideene for hva du skal gjøre med rester av brokkoli kan du gjøre dette. BYTT! Bytt brokkolien med en annen grønnsak som ligner. Har du kjøtt? bytt det med noe annet som ligner. Da vil du få så mange nye kombinasjoner du ellers ikke ville smakt! Få tips og inspirasjon i innboksen

Du kan når som helst melde deg av.